Dream Digs

OMG, I Want This House: The Cotswolds (Photos)

The Lakes by yoo is a 167-unit luxury community in the Cotswolds with an emphasis on the natural surroundings, including huts for chickens and vegetable gardens.

Mel Yates/2014 yoo Ltd.

Mel Yates/2014 yoo Ltd.

The Lakes by yoo is a 167-unit community in the Cotswolds built around a series of lakes with a focus on green living. As if the natural tones of the cottages and emphasis on blending seamlessly in with the environment weren't enough, the communal perks include huts for chickens and plots for planting vegetables and gardens. Check out some of the luxurious living quarters. 


This house, designed by Helly Hoppen for yoo, at The Lakes by yoo in Gloucestershire, UK, features a generous deck with space for outdoor dining and sun loungers. 

Mel Yates/2014 yoo Ltd.

An overscaled lime green anglepoise lamp by Philippe Starck introduces a playful note and a spark of colour to this reflective room. 

Mel Yates/2014 yoo Ltd.

Geometric wallpaper, deep-pile wood carpeting, textured rugs, and stools add plenty of visual interest to this playroom at The Solarium House, by yoo Design Studio.

Mel Yates/2014 yoo Ltd.

A fireplace helps warm this L-shaped living space, while an alcove to one side provides a neat and compact home study.

Mel Yates/2014 yoo Ltd.

The living room oopens out onto a terrace overlooking the water.

Mel Yates/2014 yoo Ltd.

This large terrace overlooking the water has space enough for a long outdoor dining table. 

Mel Yates. © 2014 yoo Ltd

Bunk beds save space and bring a sense of fun to this children’s bedroom, complete with a rocking sofa for story time.

Mel Yates. © 2014 yoo Ltd.

A crafted island with a worktop partially separates this calming kitchen from the dining area in an open-plan living space. 

Mel Yates/2014 yoo Ltd.

The broad wooden terrace features a daybed overlooking the water.

Mel Yates. © 2014 yoo Ltd.

The living room interiors, designed by Kelly Hoppen for yoo, are calm, thoughtful, and composed. 

Paul Rivera. © 2014 yoo

In The Solarium House, the open-plan dining area, which sits alongside the kitchen, centers on a rustic timber table, surrounded by benches and top-lit by a pair of sculptural ceiling lights.

Mel Yates/2014 yoo Ltd.

The kitchen and dining area sit together at one end of a bright open-floor-plan living space, lifted by touches of color and pattern. 

Vertical Living: Interior Expierences by yoo will be published by Thames & Hudson in May.